Aanbod

Bmindful Dansen

Ga mindful dansend uit je hoofd, in je lijf en ervaar meer plezier!

Er is even een tijdelijke stop, zodra de lessen weer doorgaan staat het hier op de website.

Wil jij je levendig in je lijf voelen en plezier maken? Op een speelse manier met mindfulness bezig zijn en bewegen? Lichtvoetig in contact zijn met jezelf en anderen? Doe dan mee!

Herken je dit?

Bmindful Dansen

Bij Bmindful heb ik al mijn opleidingen en ervaring gecombineerd tot Bmindful Dansen. Het is een actieve meditatie vorm waarbij je de positieve werking van mediteren, dansen, mindfulness en muziek luisteren combineert tot tot één geheel.

Lijkt het je niet heerlijk om in 1,5 uur de drukte of zwaarte van de dag er luchtig uit te bewegen?

Uit je hoofd en in je lijf te zijn? Op een plezierige manier aan je (geestelijke) gezondheid te werken?

Bmindful Dansen is een prachtige uitnodiging aan jou om op een speelse manier in het Nu te zijn en traint je vermogen om mindful te zijn. Daarnaast helpt het je op een lichtvoetige manier de controle wat meer los te laten.

Ontspannen en vrij zijn was nog nooit zo spelend eenvoudig met Bmindful Dansen.

De voordelen van Bmindful Dansen

BMindful dansen met Floriëtte is heel fijn! De openheid die ze brengt zorgt ervoor dat iedereen kan dansen en aanwezig kan zijn met wat er op dat moment is.

De oefeningen brachten me uit mijn hoofd en in mijn lichaam op een zachte en speelse manier. Er was een afwisseling tussen op jezelf dansen, in contact met de hele groep dansen en met iemand anders dansen, en altijd de vraag: hoe is het met mij? Zowel in contact als wanneer ik alleen dans? Kan ik mijzelf voelen en ervaren?

Na de les voelde ik me lekker in mijn lichaam en ging ik ontspannen naar huis. Aanrader!

Sanne Mees

Wat heb je nodig voor deze 1,5 uur?

Wat vind je bij Bmindful Dansen?

Praktisch

  • 1 les duurt 1,5 uur.
  • Elke dinsdagavond van 20.00 tot 21.30 uur. Deur is open vanaf 19.45 uur. We beginnen echt om 20.00 uur.

Kosten:

  • Strippenkaart van 10 lessen à €150,-.
  • Proefleskaart van 3 lessen à €33,- (Als je voor het eerst bent)

Anderen gingen je voor…

Floriëtte heeft ons met vaste hand geleid door een innerlijk landschap, waar alles in beweging was, waar we alles mochten ontdekken. Niets moest, alles kon. Als een dans. Steeds was daar weer die vraag: ‘Wie is dat daar vanbinnen?’ Voelde me tijdens de oefeningen soms heel kwetsbaar, soms krachtig, maar vaak ook nog half in het duister, als een bloem in de knop. Tijdens de workshop waren er prachtige confrontaties met andere deelnemers, maar nooit zonder Floriëtte die ons vroeg: ‘wie ben jij in deze ontmoeting?’ Hele fijne, dierbare en vooral leerzame ervaring.

Hans Strijbos

Heb heerlijk gedanst en heb genoten. Deze dansvorm draagt voor mij bij aan in verbinding blijven met mezelf en daarna ook met de ander.

Ronald Bleeker

Fijne eerste sessie gehad bij Bmindful, prachtige locatie met warme ontvangst. Het is een bijzondere mix van aandachtig aanwezig zijn, verbinding, dans en meer. En nodigt me uit om helemaal te ZIJN met wat er is. Floriëtte neemt de groep mooi mee en geeft vertrouwen. Ik voelde me geraakt, en tegelijk ontspannen.

Harro de Gouw

Fijne les die goed was opgebouwd en waar ook een lekkere vaart in zat. Het was dansen waarin ik weer een stukje meer van mijn zelfbegrenzing kon loslaten. Heerlijk!

Jessica Donker


De begeleidster van de middag is open, vriendelijk en heeft veel energie. Na een korte introductie van de mensen zijn we oefeningen gaan doen om in ons lichaam te komen. Op heerlijke muziek zijn we individueel gaan dansen en bewegen door de ruimte. Na een oefening om contact te maken gingen we dansen met een partner. De ene heeft een blinddoek op en de ander zonder blinddoek zorgt voor de veiligheid van de partner.
Wij hebben een erg leuke middag gehad met een paar mooie dansen. Ik kan Bmindful aanraden voor iedereen die van dansen en contact houdt.

Ronald Burger

Het meest bijzondere aan de dansles vond ik de zaal omgeven door de tuin. Een hele prettige ruimte. En het dansen met een blinddoek om. Voor mij was dat nieuw. Het gaf me onverwacht plezier en vertrouwen. Vrolijk en rustig ging ik naar huis.

Marianne van Zuijlen

Bmindful dansen met Floriette Toussaint. Een heerlijke opbouw met mooie overgangen. In anderhalf uur kom je tot rust, ontspanning. Op vele manieren ‘bewogen’ naar huis. Echt genoten!

Wim de Boer

Floriëtte neemt je met haar aanstekelijke vrijheid van bewegen en enthousiasme mee. Om jezelf te uitten zoals het jou past in beweging, ondersteund door heerlijke muziek. Ik kwam innerlijk verscheurd naar de les en ging bevrijd en opgelucht naar huis.

Rebekka van Hees

Neem vandaag nog het besluit om weer lekkerder in je vel te zitten en uit je hoofd te gaan. Laat mij je helpen je levendigheid weer aan te zetten.

Veelgestelde vragen

Wanneer je voor het eerst komt, zal je waarschijnlijk moeten wennen. Mijn ervaring is dat je na 3 keer echt een beeld hebt of Bmindful Dansen (en deze groep) bij jou past. Daarbij zorgt deze in- en uitstroom ook voor veiligheid en stabiliteit voor de groep. Om iedereen een kans te bieden om BMindful Dansen te ontdekken, heb ik de prijs voor de proeflessen heel laag gehouden: 30 euro voor 3 keer.

Bmindful Dansen is een samenspel van mindfulness, muziek, meditatie, tantra en dansen. Je zult daarom overeenkomsten vinden met Tantric dance en ook met Biodanza, zeker zoals het er van buiten uitziet.

Echter, het accent bij Bmindful dansen ligt bij je aandacht brengen in het nu. Deze uitnodiging komt telkens weer terug. Je kan eventueel uitkomen tot een intieme dans, maar dat is niet het doel van de les op zich.

In verband met de hygiëne draagt iedereen zijn eigen blinddoek en neem je je eigen waterflesje mee.

Wanneer je liever op een ander moment danst, laat dit dan weten door een mail te sturen naar info@bmindful. Zet in je mail je voorkeur voor een dag en tijdstip.

Is dansen in een groep niet jouw ding? Wil je liever 1-op-1 Bmindful dansen en specifiek op een thema begeleid worden? Dan is het ook mogelijk om een 1-op-1 Bmindful dans sessie af te spreken. Stuur hiervoor een mail naar info@bmindful.nl.

06 28 67 63 19